Megismerkedni - lehetőség. Minket választani - jó döntés. Együtt dolgozni - siker!

Feliratkozás levelezőlistára

Céginformáció

E.B.D.C. Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft. 

 

1225 Budapest, Nagytétényi út 233.

Telefonszám: +36 20 3 59 59 39

Cégjegyzékszám: 01-09-170081

Adószám: 24288572-2-43

K&H bankszámlaszám: 10401196-50526684-78751000

E-mail: office@ebdc.hu

Felsőoktatási nyilvántartási szám: 00407-2013

írta: Spiller Mariann

Árfolyam, keresztárfolyam, árfolyamgát, árfolyam emelkedés….

 „Péntek délutánra 306,60-ig kapaszkodott vissza a forint az euróval szemben, ez egy hajszállal volt alacsonyabb a csütörtöki értéknél. A dollárral szemben 236-ig erősödött a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 250,62 forintba került. A nemzetközi piacon az euró több mint fél százalékkal erősödött a dollárral szemben, így a pénteki kereskedés második felére ismét 1,30 közelébe kapaszkodott a keresztárfolyam” - Írta Beke Károly a napi.hu oldalán

Nekem, pedig az jut az eszembe, hogy mit tehetünk a gyengülő forint védelmében? Mit tehet a vállalkozó, hogy ne merüljön alá a pénzügyi tranzakciók, az emelkedő kamatok , a fizetési képtelenség ellen ? Sajnos nem sokat, de magunkért még tán tehetünk valamit és akkor tettünk mindenkiért.

A legtöbb vezetőnek a „nadrágszíj behúzási” stratégia jut az eszébe. Nem vitatom, van, ahol erre is szükség van. Sőt ,annyira marginalizálódik egy-egy vállalkozás, hogy nincs más választása és nem is lát más kiutat.

Tudni kell, hogy minden vállalkozásnak van egy életútja, melyet befolyásolnak a külső gazdasági történések.

Van azonban a Magyar embernek egy nagy ajándéka, amit ezekben a szűkös időkben sem feledhetünk: az innovációs és megújulásra képes genetikánk, amit nem dobhatunk a sutba. Most emelt fővel és egyenes derékkal elő kell venni és hasznosítani szükségeltetik.

Nem csak a megszorításokon kell egy vállalkozónak gondolkoznia, hanem a fejlesztési lehetőségeket is át kell tekinteni. Nem megoldás a megadás, a lemondás. Mivel egy láb-kevés egy vállalkozás életben tartásához, igyekezni kell több lábon állni.

Vannak olyan technikák, amelyek segítségére lehetnek a magyarországi kkv több tagjának. Érdemest ingyenes tanácsot kérni. Lehet, hogy egy kívülálló független szakmai tanácsadó szervezetnek van több jó ötlete is, arra, hogy miként lehetne egy adott vállalkozást megújítani és jobban prosperálóvá tenni!

Nem csukhatja be senki a szemét ebben a válságos időszakban. Aki nem tesz magáért, az a vállalkozói élet evolúciós folyamatában a „tápláléklánc” aljára kerülhet és bekebelezhetővé válik.

Tegyen ellene! Ne sodródjon! Hátha van lehetőség a talpra állásra!

Az EBDC- Kft szakembergárdája rendelkezésre áll tanácsadói szolgálatával a Magyarországon bejegyzett vállalkozásoknak. Kérje ingyenes felmérésünket!

Tegyen magáért és tesz a közösségért !