Megismerkedni - lehetőség. Minket választani - jó döntés. Együtt dolgozni - siker!

Feliratkozás levelezőlistára

Céginformáció

E.B.D.C. Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft. 

 

1225 Budapest, Nagytétényi út 233.

Telefonszám: +36 20 3 59 59 39

Cégjegyzékszám: 01-09-170081

Adószám: 24288572-2-43

K&H bankszámlaszám: 10401196-50526684-78751000

E-mail: office@ebdc.hu

Felsőoktatási nyilvántartási szám: 00407-2013

A  Heti Válasz oldalán olvastam a következő hírt:

„648 milliót nyert, de ma már nincstelen”

„Roger Griffths és felesége, Lara valaha boldogan éltek, és szerették egymást. Viszonyukat azonban megmérgezte a telitalálatos lottószelvényük, pontosabban az, hogy az elmúlt nyolc év alatt elverték a főnyereményként hazavitt 1,8 millió fontot, vagyis 648 millió forintot, és elszegényedtek. A nyeremény után Roger vállalta, hogy kezeli a hirtelen jött vagyont. Először megvásárolt egy lenyitható tetejű Porschét, és persze egy 300 négyzetméteres udvarházat is Nyugat-Yorkshire-ben, ami 270 ezer fontjába, vagyis 97 millió forintjába került - írja a Blikk. Állását otthagyta, otthon maradt nyolc és hatéves kislányával, és rockzenészi karrierbe kezdett. Egy lemezt is kiadott a saját költségen, amelyből mindössze 600 példány fogyott el. Közben Lara a maguk nyitotta szépségszalon-hálózatot vezette. Roger az üzleti befektetésekhez nem értett, hibát hibára halmozott. A szépségszalonokkal félmillió font, vagyis 180 millió forint adósságot halmoztak fel. Roger és Lara szabályosan meggyűlölték egymást. A férfi a szüleinél húzta meg magát, a számláján összesen hét font, vagyis alig több, mint 2500 forint van, már tartásdíjat sem tud fizetni.”

Mi az oka, merülhet fel bennünk, hogy így elherdálták hatalmas vagyonukat?

A válasz a neveltetésben keresendő. Azok az emberek, akik egész életükben bérből-fizetésből éltek, soha nem gazdálkodtak nagy vagyon felett olyanok, mint a kisiskolás, akinek túl nagy táskát akasztanak a hátára és lehuppan a földre, mert a súly nagyobb, mint, amit elbírnának cipelni. 

 

Mit csinál a gyermek? Hát ledobja súlyát a földre, nem törődve és nem érzékelve, hogy annak fontos tartalma van. Nem tudja , nem érti, hogy a csomagban érték van, mivel nem juthatott még el arra a szintre , hogy elméje felkészült legyen a javak megőrzésének, azok megóvásának képességére. Így járt ez a két ember, hogy túl nagy terhüket, elherdálták és mindaddig, míg meg nem szabadultak tőle gyakorlatilag a „sárban” hengergették javaikat. Nem haragudhatunk és nem bánthatjuk őket, hiszen a nagy nyeremények történelmében , nem ők az elsők és sajnos nem is az utolsók, akik elherdálták váratlanul jött millióikat.

Persze az űr ami a pénztől való megszabadulás után képződik szintén nagy teher. Nincs több feladat, hát hiányzik és ,mások szemrehányásának köszönhetően, még önmaguknak is lelkiismeret furdalást okoznak. Ettől, csak egy lépés a másik hibáztatása, ami aztán egyenes út a váláshoz. Végül az illető ül egy sötét szobában, vagy esetleg a védelmet adó szülői házban és azon gondolkozik, hogy mit rontott el?

Nagy hiba és kórosan közvetített vágyálom, amit a modern társadalmak ültettek el az emberekbe, miszerint elhitették az átlagemberrel, hogy ha nagy pénz üti a markukat, megváltozik az egész életük. A reklám, persze nem hazudik. Csak nem minden úgy igaz, mint, ahogy sugalmazva van. Az emberek élete valóban megváltozik. Az egyén azt képzeli az eddig elképzelhetetlen nagy summa kézhezvételekor, hogy most már minden gondja megszűnik.

Nem hiszi, hogy házastársával nagy pénzen is össze lehet veszni, nem , csak a hó végi konyhapénzen. Omnipotens eufória telepszik rá, azaz azt hiszi „övé a világ”. Az eddig szürke hétköznapokat élő, szürke kabátban, szürke kapcsolatban , akkora reflektort kapcsolt fel a NAGYBETŰS ÉLET, hogy elvakítja a „szerencse –fiát-lányát”. Mire megszokná a megváltozott körülményeket, már vége is. Ne feledjük VV Évi esetét, aki a nagy hírnév és a pénz álságos álomvilágából kitaszítva, egyenesen az elmeosztályra jutott, mert egyszerű kislánylelke nem tudta feldolgozni a vele történteket. 

Elgondolkodtató, hogy mennyire szeretnénk mi  is milliomosok lenni ?! Bíráljuk a pénzét elszóró világfit, vagy sajnáljuk. Ki-ki saját belátása szerint. Mindenesetre , azért mielőtt leadom eme cikket, befutok a sarki lottózóba…biztos, ami biztos J

2013. március 24.