Megismerkedni - lehetőség. Minket választani - jó döntés. Együtt dolgozni - siker!

Feliratkozás levelezőlistára

Céginformáció

E.B.D.C. Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft. 

 

1225 Budapest, Nagytétényi út 233.

Telefonszám: +36 20 3 59 59 39

Cégjegyzékszám: 01-09-170081

Adószám: 24288572-2-43

K&H bankszámlaszám: 10401196-50526684-78751000

E-mail: office@ebdc.hu

Felsőoktatási nyilvántartási szám: 00407-2013

A  Heti Válasz oldalán olvastam a következő hírt:

„648 milliót nyert, de ma már nincstelen”

„Roger Griffths és felesége, Lara valaha boldogan éltek, és szerették egymást. Viszonyukat azonban megmérgezte a telitalálatos lottószelvényük, pontosabban az, hogy az elmúlt nyolc év alatt elverték a főnyereményként hazavitt 1,8 millió fontot, vagyis 648 millió forintot, és elszegényedtek. A nyeremény után Roger vállalta, hogy kezeli a hirtelen jött vagyont. Először megvásárolt egy lenyitható tetejű Porschét, és persze egy 300 négyzetméteres udvarházat is Nyugat-Yorkshire-ben, ami 270 ezer fontjába, vagyis 97 millió forintjába került - írja a Blikk. Állását otthagyta, otthon maradt nyolc és hatéves kislányával, és rockzenészi karrierbe kezdett. Egy lemezt is kiadott a saját költségen, amelyből mindössze 600 példány fogyott el. Közben Lara a maguk nyitotta szépségszalon-hálózatot vezette. Roger az üzleti befektetésekhez nem értett, hibát hibára halmozott. A szépségszalonokkal félmillió font, vagyis 180 millió forint adósságot halmoztak fel. Roger és Lara szabályosan meggyűlölték egymást. A férfi a szüleinél húzta meg magát, a számláján összesen hét font, vagyis alig több, mint 2500 forint van, már tartásdíjat sem tud fizetni.”

Mi az oka, merülhet fel bennünk, hogy így elherdálták hatalmas vagyonukat?

A válasz a neveltetésben keresendő. Azok az emberek, akik egész életükben bérből-fizetésből éltek, soha nem gazdálkodtak nagy vagyon felett olyanok, mint a kisiskolás, akinek túl nagy táskát akasztanak a hátára és lehuppan a földre, mert a súly nagyobb, mint, amit elbírnának cipelni. 

Bővebben...

írta: Neubrandt Ferenc 

A beosztottakért felelősséget vállalva, szerényen és alázattal való vezetés a kulcsa a kiváló vezetővé válásnak John Baldini szerint is. A nemzetközi coaching szaktekintély a céltudatos vezetést állította vezetéselméleti munkájának középpontjába. Tavaly adott ki egy szakkönyvet a témában "Céltudatosan vezetni" címmel, amely 2011-ben a legnépszerűbb üzleti könyv lett az Egyesült Államokban. 

Bővebben...

írta: Neubrandt Ferenc

Egyre több tisztességtelen önéletrajzzal találkoznak a személyzeti tanácsadók, főleg a 36-40 évesek tüntetnek fel hazugságokat a CV-jükben. A magyarok általában a korukról, családalapítási terveikről nem mondanak igazat, vagy felnagyítják korábbi feladataikat.

A brit The Risk Advisory Group felmérése szerint a középkorúak több mint hatvan százaléka legalább egyszer már blöffölt a pályázati anyagában, de csak azért állított valótlanságot magáról, hogy jobb színben tüntesse fel magát a potenciális munkaadó előtt. A cég 3800 önéletrajzon végzett vizsgálatot, s kiderült, a 2006-os adatokhoz képest tavaly közel tíz százalékkal emelkedett azon tisztességtelen jelöltek száma, akiknek a CV-je három vagy annál is több ellentmondást tartalmaz.  

Bővebben...

írta: Spiller Mariann

Árfolyam, keresztárfolyam, árfolyamgát, árfolyam emelkedés….

 „Péntek délutánra 306,60-ig kapaszkodott vissza a forint az euróval szemben, ez egy hajszállal volt alacsonyabb a csütörtöki értéknél. A dollárral szemben 236-ig erősödött a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 250,62 forintba került. A nemzetközi piacon az euró több mint fél százalékkal erősödött a dollárral szemben, így a pénteki kereskedés második felére ismét 1,30 közelébe kapaszkodott a keresztárfolyam” - Írta Beke Károly a napi.hu oldalán

Nekem, pedig az jut az eszembe, hogy mit tehetünk a gyengülő forint védelmében? Mit tehet a vállalkozó, hogy ne merüljön alá a pénzügyi tranzakciók, az emelkedő kamatok , a fizetési képtelenség ellen ? Sajnos nem sokat, de magunkért még tán tehetünk valamit és akkor tettünk mindenkiért.

Bővebben...